VÅR PEPPAR ÄR FANTASTISK

OM OSS

DET BÖRJADE 2014 ...

Jag, Ingemar Persson, tillsammans med min sambo Dariya Hang, befann oss i Siem Reap, Kambodja 2014. Min sambos bror Keopiseth Hang hade en nära vän som ville visa oss sin pepparodling.

Vid det laget visste ingen av oss något om peppar eller odling av peppar, men nyfikenheten fick oss att besöka odlingen. På plats imponerades vi av pepparfarmen och bevattningsanläggningarna. I ett land där mycket fortfarande är väldigt primitivt hade han här en riktigt välplanerad och funktionell pepparodling.

Ägaren berättade för oss att de i Kambodja är mycket stolta över sin peppar där och att kambodjansk peppar av många anses vara den bästa pepparn i världen. Han beklagade att det mesta av Kambodjansk peppar säljs vidare till grannländer, även om dessa länder också odlar peppar, helt enkelt för att kambodjansk peppar anses ha en högre kvalitet.

Han förklarade också den höga kvaliteten på kambodjansk peppar, dels hade att göra med den mycket speciella bördiga röda jord som finns i vissa områden i Kambodja, dels på vilken typ av pepparplantor som används. En annan faktor är att de fortfarande använder traditionella jordbruksmetoder och därför inte använde varken kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.

  • Vi fraktar hela vår skörd i första hand med båt, för att minimera vårt klimatavtryck.
  • I Sverige fraktar vi vår peppar med miljöcertifierade tåg eller lastbilar, också för att minska vårt klimatavtryck.
  • Vi ser också till att alla rester av vår kambodjanska verksamhet tas om hand ansvarsfullt och inte hamnar i naturen.
trangt.png

HÅLL KONTAKTEN

KONTAKTA OSS

Om du behöver hjälp eller har frågor var vänlig kontakta oss via Mail eller genom att fylla i formuläret nedan.

  • Mobil+46 70 334 10 37
  • E-postingemar@bestpepper.se
  • Telefonens öppettiderMåndag- Fredag 08:00-17:00 Lördag-Söndag 09:00-17:00
  • Huljen 224, 864 96 Stöde, Sverige